Tack och bock

kidkaos stämplar ut, tackar för oss, tackar banden, tackar MITTWOCH, tackar vår eminenta fotograf och säger: På återseende! 

Armborst & Tulpaner

Det svänger om Armborst & Tulpaner. Gitarr, bas, trummor, dragspel, mandolin och hemtrevliga, fyndiga texter. Vid första anblicken kan Armborst & Tulpaner verka felplacerade på en nattklubb, dock omfamnar bandet klubbkonceptet och gör det till sitt eget. Det sköna är att bandet har minst lika roligt som sin publik, ett smittande leende band som sänker tunggung till även den överförfriskade.

Sugarplum Fairy



Tonerna från hiten "The Escapologist" får publiken att jubla, studsa och trängas framför scenen. Dansstegskombinationer som inte varit synliga i Nyköping sedan folkparkens glansdagar avlöser varandra. Publiken suger i sig av Sugarplums kaxiga framtoning och sockersöta anletsdrag.

Kvällens huvudakt är sjukligt tajt och samspelt, det känns som om killarna aldrig gjort något annat än att spela i band. Nyköpingspubliken bjuds ikväll på en helhet, en samstämmig knytnäve i bröstet, en grym show helt enkelt.

Ola Söderholm

Ola entrar scenen till tonerna av "Mmmbop" och folk drar sig närmare scenen. Han inleder med att berömma Nyköpingspubliken för att de står upp och faktiskt lyssnar. 

"Stand Up Comedy. Hej vad det går! Nu kör vi!" Hans vassa humor (inte bara stundtals vassa) går hem och stämningen är god.

Alkoholromantik, nyårslöften, doping, kändisar. Det går undan och Ola drar sig inte för att skämta både om sig själv och publiken. Vi får lära oss hur man vinner meningslösa argument, hur man roar sig på Se & Hör-redaktionen och att en hamster minsann kan vara lika snabb som en pilgrimsfalk.

Ola tackar med "Det var mysigt att prata med er!" och lämnar scenen för att strax lämna plats åt kvällen huvudakt.



MITTWOCH 25

kidkaos här. Dörrarna är öppna. Publiken börjar droppa in. MITTWOCH-teamet är taggat. Indikaar värmer redan upp med hitkavalkader och vi inväntar Ola Söderholm, kvällens första akt.

Helena Westberg, projektledare, om sina förväntningar på kvällen: Det känns fantastiskt att avsluta vår säsong med Sugarplum Fairy, Armborst & Tulpaner och Ola. Det kommer att bli grymt!



Fotograf under kvällen: Samuel Westergren

Live-blogg

Ikväll är det dags för MITTWOCHs 3-årsjubileum. På Club Tellus är det redan full aktivitet och förväntan är påtaglig.

Som vanligt har vi ikväll en livebloggare på plats för att rapportera. Ikväll sitter kidkaos vid tangentbordet. Se till att följa oss online eller på plats.



RSS 2.0